"Go With the Flow healing Centre" 
 Praktijk voor Klassieke Shiatsu & Massage
 Klassieke Shiatsu ~ Do-In Yoga ~ Munay Ki ~ Workshops

 

Basiscursus Shiatsu & Do-In

basiscursus

  

Basiscursus Shiatsu & Do-In

Het is belangrijk om te weten dat aanraking het zelfherstellend vermogen van lichaam bevorderd en ondersteunt. Shiatsu en Do – In is een manier om inzicht te krijgen in wie en wat u werkelijk bent

Blok 1 (buikligging) start dinsdagavond 12 april a.s. Inschrijven mogelijk tot 4 april. Meld u aan via contactpagina

Prijs: € 140,00 per blok (6 lessen van 2 uur incl. lesmateriaal)

 

 

 

 

 

 


De opzet is gewijzigd, de basiscursus is verdeeld in 3 blokken. Ieder blok behandeld een andere behandelhouding en de daarbij behorende energiebanen. U kunt de blokken achtereen volgen of afzonderlijk want bij ieder blok komt de basis aan bod.  Tezamen vormen de blokken de gehele shiatsubasiscursus. 

Shiatsu is een Japanse term welke letterlijk 'vingerdruk’ betekent. De therapie bestaat uit het behandelen van energiebanen middels ontspannen druk. Deze energiebanen (meridianen) staan in verbinding met de organen en hebben invloed op alle lichaamfuncties. Dit komt omdat door shiatsu met name het onwillekeurig zenuwstelsel wordt gestimuleerd, welke een diep doordringende werking heeft op lichaam en geest.

Deze kunst van aanraken wordt al eeuwenlang door diverse culturen uitgeoefend, maar tegenwoordig is er een verandering van houding ontstaan ten opzichte van aanraken. Alles lijkt te versnellen en er is geen tijd om te stoppen, elkaar echt aan te kijken en 'aan te raken'. Dat is jammer want met aanraking wordt er een primaire levensbehoefte vervuld, namelijk het geven van troost en steun.

meridianenpop

Het is belangrijk om te weten dat aanraking het zelfherstellend vermogen van lichaam bevorderd en ondersteunt. Shiatsu is door middel van aanraking uzelf leren (her)kennen en u door diezelfde aanraking toestemming te geven terug te keren naar 'heel zijn'. Daarbij leert u weer in contact te treden met uw medemens zonder dat de 'mind' er tussen komt. Met minder (voor)oordelen, spontaan en vanuit compassie u weer bewust(er) verbinden met de wereld om u heen, zoals u deed in uw kindertijd.

Tijdens de cursus zal er worden ingegaan op de basis van shiatsu; wat is shiatsu, wat doet het en hoe wordt het toegepast? Door middel van diverse houdingen en met hand- en vingerdruk zal een fundament gegeven worden, om zelf een simpele shiatsu behandeling te geven maar ook om zelf te ondergaan.

Het is een leuke interactieve cursus, waarbij de nadruk ligt op ervaren want shiatsu daar kunnen we alleen maar over praten, maar shiatsu moet u ondergaan (en doen) om te begrijpen wat het eigenlijk doet!

Het is van belang aan te geven dat shiatsu door de kleding heen gegeven wordt.

             

 

‘Een optimist accepteert de kans om te verliezen, een pessimist verliest de kans om te winnen. ‘

Inayat Khan

 

 

 

 

            Timeware Software UK | 2009©Copyright-All Rights Reserved