"Go With the Flow healing Centre" 
 Praktijk voor Klassieke Shiatsu & Massage
 Klassieke Shiatsu ~ Do-In Yoga ~ Munay Ki ~ Workshops

 

Do-In Yoga lessen

do-in-yoga

  

Do-In.

De oefeningen zijn gericht op het herstellen van evenwicht en het bevorderen van gezondheid en vitaliteit, waarbij naast lichamelijke- en mentale- ook energetische oefeningen worden uitgevoerd.

Do-In algemeen

Maandag 19.30-20.30

Woensdag  9.30- 10.30

Woensdag  19.00-20.30

 Prijs: € 90,00 per strippenkaart  voor 10 Lessen

Proefles via contactpagina of bellen 06-24903155

 

 

 

 

 

 


 

Bij ShenDo Shiatsu geven we twee verschillende vormen van Do-In; één is een algemene vorm en daardoor geschikt voor iedereen. Daarnaast bieden we eveneens een gerichte Do-In aan. Do-In is de Japanse benaming voor een bewegingsvorm, het is een systeem van oefeningen, strekkingen en ademhalingstechnieken. Do-In betekent letterlijk 'de weg naar binnen'. ‘Do’ betekent weg. ‘In’ is yin dat innerlijk of stilte betekent.

Het is gericht op het herstellen van evenwicht en het bevorderen van gezondheid en vitaliteit, waarbij naast lichamelijke ook mentale oefeningen worden uitgevoerd. Door het strekken van meridianen (energiebanen) in combinatie met (kracht)opbouwende bewegingen en ademtechnieken wordt de lenigheid, uithoudingsvermogen en de kracht van het lichaam verbeterd. De verschillende oefeningen zijn overgeleverd uit het boeddhisme, het shintoïsme en het taoïsme.

Do-In wordt in een rustig tempo uitgevoerd waarbij de nadruk ligt bij een goede en diepe ademhaling. Er is geen competitie, er is geen leeftijdsgrens, iedereen kan de oefeningen op zijn of haar gemak uitvoeren en is een uitstekende manier om, zonder forceren, fit te blijven. Do-In voert u uit in gemakkelijk zittende, niet knellende, (sport)kleding.

Door tijdens de strekkingen met uw aandacht en adem naar binnen te gaan, word u zich bewust van de levensenergie in uw lichaam. Zo bent u beter in staat om blokkades en spanningen te herkennen en mits nodig, te verminderen of te doen verdwijnen.

In wezen is Do-In zelfmassage. Door het regelmatig te doen (in ieder geval 15 minuten per dag) verbetert u niet alleen de lichamelijke soepelheid maar ook uw psychische flexibiliteit en weerbaarheid. De dagelijkse (stressvolle) situaties worden hanteerbaarder door een verbeterde concentratie.

 

        

 

 

‘De grootste beloning voor iemands inspanning is niet wat hij of zij daarvoor verkrijgt,

maar wat hij of zij daardoor wordt.’ 

Simone Weil

 

 

 

 

            Timeware Software UK | 2009©Copyright-All Rights Reserved