"Go With the Flow healing Centre" 
 Praktijk voor Klassieke Shiatsu & Massage
 Klassieke Shiatsu ~ Do-In Yoga ~ Munay Ki ~ Workshops

 

Cursus Do-In & Meditatie

meditatiecursus

  

Do-In & Meditatie

Do-In en Meditatiecursus ‘Stilte in het Nu…’ is een cursus waarin de mogelijkheid tot ontspanning wordt aangereikt om zo een ‘rustmoment’ in te bouwen en de stap te zetten naar een alerter, gefocust en relaxt leven.

Start nieuwe cursus donderdagavond 3 november 2011.  Inschrijven mogelijk tot 27 oktober a.s. Meld u aan via de contactpagina

Prijs: €240,00 voor 12 lessen van 2 uur (incl. lesmateriaal)

 

 

 

 

 

 

Wat is ‘Stilte in het Nu...?

Stilte in het Nu...’ is een ontspanningsprogramma voor volwassenen vanaf 18 jaar, welke is ontwikkeld omdat het opviel dat er in de shiatsu praktijk veel mensen komen die moeite hebben met het ‘loslaten’ van (werk)spanning en daardoor klachten van de gezondheid ondervinden. Dat kan anders. Ontspanning vraagt een zekere mate van discipline want we zijn zo gewend onder ’hoogspanning’ te staan dat we simpelweg niet meer weten hoe echte relaxatie nu eigenlijk aanvoelt.

 

In het programma worden twee beproefde methoden vanuit de Oosterse filosofie gecombineerd; Do - In (Japanse Yoga) en Meditatie, zo ontvangt u een gerichte ontspanning. De cursus richt zich op het u bewust maken van uw gedachten en laat u door Do-In en Meditatie ervaren dat u zichzelf een rustpauze kunt geven, u zult beter in staat zijn om in het huidige moment aanwezig te zijn; te leven in het NU.

 

Het ervaren van mentale onrust is niet verblijven in het NU, we zijn teveel bezig met vroeger of richten ons alleen maar op de toekomst. Tijdens de cursus zullen we ons focussen op het verblijven in het NU om zo mentale rust te creëren. Door de Do-In Yoga ontwikkelt u een verbeterde lichaamsbewustzijn. Zo zult u beter in staat zijn de spanning in uw lichaam op te merken en middels de oefeningen deze eveneens weer los te laten. Ontspanning door lichte inspanning als het ware.

 

We maken o.a. gebruik van de volgende meditatietechnieken:meditatiepose2

· Visualisatie

· Beweegmeditatie (loopmeditatie)

· Klankmeditatie (mantra)

· Gerichte ademhaling meditatie

· Inner Child meditatie

· Chakra meditatie

 

De verschillende meditatietechnieken laten zien dat mediteren meer is dan alleen maar ‘stilzitten’. Daarnaast kunt u altijd een meditatievorm vinden welke het beste bij u past. De cursus richt zich met name op de beginnende en licht gevorderde meditatie beoefenaar.

 

Waarom ‘Stilte in het Nu’?

We leven veelal met ons oog op de ’klok’ gericht, we leven in een samenleving welke grotendeels gerund wordt door factor tijd. Daarbij is de druk om beter te presteren toegenomen evenals de hoeveelheid (informatie)prikkels welke via de diverse media op ons afkomen. Ook ervaren we meer stress doordat (mede door de kredietproblemen) er in de huidige tijd bepaalde zekerheden kunnen wegvallen. Mede hierdoor is het erg belangrijk om NU tot uzelf te komen en rust te vinden. Ontspanning vinden wordt onder druk steeds lastiger en veel mensen zijn op zoek naar een stukje ‘rust’, zouden graag het ‘denken’ even op STIL zetten.

 

Door met Do-In en Meditatie aan de slag te gaan, kunt u een verbeterd niveau van focus, ontspanning en concentratie bereiken. U kunt spanningen beter verwerken, waardoor de slaap herstelt en u wordt weer uitgerust wakker, bent meer helder in uw handelen en denken en dit alles in een ontspannen houding. ‘Stilte in het Nu...’ reikt u hiervoor de juiste handvatten aan. De meest simpele maar effectieve stap is om te beginnen met 1x per week (gedurende 12 weken) een ‘rustmoment’ in te bouwen en zo een stap in de richting te zetten van een alerter, gefocust maar relaxt leven. Begin dus niet morgen maar NU!

 

 

 

'Wil je angst ervaren? Denk dan aan de toekomst.

 

Wil je schaamte of schuld ervaren? Denk dan aan het verleden.'

 

 

Byron Katie

 

 

 

            Timeware Software UK | 2009©Copyright-All Rights Reserved